Въжен транспортьор при бране на плодове

В зимния сезон въжените транспортьори са много популярни. Веднага в съзнанието ни изниква планина, сняг и зимни спортове.

Въженият транспортьор обаче може да бъде полезен в производството. Вижте един „топъл“ клип, който ще ви сгрее в студените зимни дни 🙂

Предимства на въжения транспортьор

Лесен пренос, ниска енергия, бързина и висока производителност.

Благодарение на окачването на куки, няма нараняване на целостта на плодовете. Те не се натъртват или смачкват. Същевременно усилията са в пъти по-малки, а енергията за пренос с въжения транспортьор е много по-икономична.

А защо не и в България? Да, банановите плантации не са разпространени при нашите ширини. Но решение с въжен транспортьор е много практично, ако ни е необходим пренос на по-големи разстояния.

По-голямата дължина се постига тъй като опъновите сили се поемат от въжетата. Има реализирани подобни транспортьори с дължина над 50 км.

При тази реализация заеманото място на съоръжението е малко и успешно се вмества между насажденията. Не е необходима допълнителна реорганизация и преместване. Дори и добавянето на транспортно съоръжние да не е заложено първоначално като идея и реализация, възможно е лесно да се изгради в последствие.

Въжените транспортьори успешно се ползват и при пренос при наклон.

Транспортьорите могат да ни бъдат много полезни в ежедневието. Освен за удобство, удоволствие и релаксиране в личното ни време, улесненията и високата производителност в работата ни дават възможност да отделим времето си за други успешни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *