Бункери за съхранение

Бункери за съхранение – от ключово значение в производствените процеси. Бункерите са особено подходящи за съхраняване на продукцията преди или по време на обработка. Всички бункери се изработват спрямо необходимите размери и се съобразяват възможностите на околната среа и за какво ще се ползват.

В зависимост от нуждата от съхранение на материала, бункер може да бъде изработен от въглеродна стомана с покритие от грунд и боя, неръждаема стомана подходяща за хранително-вкусовата промишленост или поцинкована ламарина. Бункерите могат да бъдат с различна форма – квадратна, правоъгълна, кръгла или многоъгълник. При големи обеми на бункерите ламарината се нагъва, което подсилва конструкцията.

Към всеки бункер се предвижда възможност за добавяне на транспортно съоръжение за пренос на материалите – шнеков транспортьор, лентов транспортьор, кофичков елеватор или др.

Към бункер е възможно да се монтират шибър, клапа или дозатор, с които да се регулира подаването на материалите. Възможно е да се добавят капаци, ако е необходимо затваряне на бункера и предпазване както на материала, така и предпазване на помещението от запрашаване.

 

Приложение на бункери за съхранение

Бункерите имат широко приложение и могат да се съхраняват най-различни материали като например:

 зърно

фураж

 брашно

 цимент

 пелети

 гранули

 метални стърготини

 дървесен чипс и др.

 

Технически характеристики на бункери

Материал – въглеродна стомана, поцинкована ламарина или неръждаема ламарина

Обем – от 1 до 200 м³

Височина до 15 м

Различни форми

Възможност за оборудване с транспортьори

Възможност за оборудване с шибър или клапа

Крака

Капаци

Филтри против запрашаване

 

За всеки бункер Силозни Системи предлага

Пълна гаранция 12 месеца

Изработка до 20 работни дни

Безплатна доставка в България

 

Вариации

Предлагаме стандартизирани бункери и персонални решения. Възможна е изработка на бункер изцяло съобразен с условията на помещение – височина, ширина, така че да се направи необходимия обем. Възможна е изработка от различни материали, в зависимост дали има изисквания за материала, който ще се съхранява и др. Възможни са различни вариации в допълнителното оборудване и т.н.

Свържете се с нас