Кофичкови елеватори от Силозни Системи

Кофичкови елеватори

Кофичкови елеватори са едни от най-популярните транспортни съоръжения в днешни дни. Кофичковите елеватори служат за вертикално траспортиране на продукция. Стабилната му работа и възможността за вертикално транспортиране го правят предпочитан избор във всяка индустрия. Популярен е още с имена като кофов или кофичен елеватор. Името идва от кофичките, чрез които става транспортирането на материала.

Подходящи за транспортиране с кофичкови елеватори са неабразивни, нелепливи дребнозърнести и прахообразни материали или единични товари.

Въпреки, че кофичковият елеватор се счита за традиционно съоражение, той непрекъснато се усъвършенства с подобрения във формата и размера на кофичките, дизайн, капацитет и др. Това увеличава производствените възможности и времето за екплоатация на кофичковия елеватор.

За разлика от по-ранните модели елеватори, в които се използват малки, плоски стоманени кофи, в днешно време модерните кофичкови елеватори са с пластмасова кофи със заоблени дъна. Те са по-леки, което съответно ползва по-малко енергия, по-удобни и лесни за ползване. Разбира се, има възможност за използване на метални кофички. Те са удачни при натоварени производства.

Предимства на кофичкови елеватори

 

Транспорт на насипни материали – фураж, смески, брашно, зърнени култури, дървесни стърготини, пепел, твърди битови отпадъци и др.

Подходящ за транспорт на насипни и дребозърнести, неабразивни материали

Голям капацитет на преноса

Транспортиране на голяма височина (50 м)

Използва се в почти всички отрасли

 

Всеки един кофичков елеватор включва

 Приемна секция

 Разтоварваща секция

 Пластмасови или метални кофички

  Елеваторна лента или верига

 Лагери

 Директно монтиран мотор-редуктор

Мотор на Motovario или Motivi

 

За всеки кофичков елеватор Силозни Системи предлага

Пълна гаранция 12 месеца

Изработка до 20 работни дни

Безплатна доставка в България

Технически характеристики на кофичкови елеватори

Производителност от 5 до 200 м³/ч

Височина от 3 до 50 метра

Възможност за изработка с гумена елеваторна лента или верига

Възможност за пластмасови или метални кофи

Поцинкована ламарина или черна ламарина с грунд и боя

 

Вариации

Възможни са различни вариации в материалите, капацитетите, дължините и т.н. Ако Ви е необходим кофичков елеватор с различни параметри, моля свържете се с нас.


 

 

Свържете се с нас