С обобщеното име зърно наричаме зърнено-житните култури. Това са основна група растения, които се отглеждат в България. Най-разпространени са производството на пшеница и царевица. В по-малка степен се произвеждат и ечемик, ръж, тритикале, овес, просо, царевица, сорго.

Любопитен факт е, че царевицата, пшеницата и оризът взети заедно покриват 87% от производство на зърно в световен мащаб и осигуряват 43% от калориите в храната на хората през 2003 г.

Сред най-големите страни производителки на зърнено-житни култури в световен мащаб са Китай, САЩ, Индия и Русия. Общата продукция на култури от този тип за 2009 година е над 2,4 милиарда тона в световен мащаб.

Зърнено-житните култури са предназначени за производство на зърно. То е богато на скорбяла, което дава възможност след преработка да се използва за храна при хората и/или за фураж. Освен това сламата, стъблата и т.н. се използват за груб фураж в животновъдството или за производството на екобрикети.

Едни от най-ползваните съоръжения за транспорт е винтовият транспортьор – шнек. Използва се както за пренос на зърното вътре в силоз, така и при зърнотоварачи и разтоваращи шнекове.


Всеки един шнек за зърно и зърнотоварач включва

 Тип – тръбен шнек от въглеродна стомана

 Шнекова спирала

 Стандартен вход и изход (входни и изходни течки)

 Междинни фланци

 Висящи лагери при по-голяма дължина

 Директно монтиран мотор-редуктор

 Мотор и редуктор на Motovario или Motive


За всеки шнек Силозни Системи предлага

Пълна гаранция 12 месеца

Изработка до 20 работни дни

Безплатна доставка в България


Предимства на шнек за зърно и зърнотоварач

Машините са нови и с гаранция
Сигурни и надеждни
Лесна поддръжка
Бърза инсталация
Оптимално съотношение цена-качество


Технически характеристики на шнек за зърно и зърнотоварач

Производителност – от 1 до 100 т/ч

Мощност на мотор – от 1 до 22 kW

Дължина – от 2 до 26 м

Диаметър от ∅63 до ∅630 мм

Ъгъл на монтаж – 0-45°


Вариации

Ние предлагаме стандартни винтови транспортьори за зърно и зърнотоварачи, но и персонализирани решения, за да отговорим на разнообразни изисквания. Възможни са различни вариации в материалите, капацитетите, дължините и т.н. Ако Ви е необходим шнек без значение с какви параметри, моля свържете се с нас.


Свържете се с нас