Колко време отнема изработка на шнек?

публикувано в: Блог, Транспортьори | 0

Колко време отнема изработка на шнек?

Забързано ежедневие, забързан живот. Разрастване на бизнеса и готовност за автоматизация. Идея и проект за шнек и вече сте готови. Искате и очаквате новият ви шнек да бъде при вас съвсем скоро. Какво се случва обаче, ако вместо това за изработка на шнек се получи един срок от 4 месеца? Или 6 месеца?! И всъщност колко е нормалното време за изработка и доставка на нов шнек?

Даваме отговор веднага – оптималното време за производство на шнек е 20 работни дни.

За да можем да обясним и защо изработката е дни, а не месеци, нека да разгледаме подробно целия процес.

За един нов шнек са ни необходими 3 стъпки:

Проектиране на винтовия транспортьор

Започваме с проектирането на шнека. Народна поговорка гласи: „Два пъти мери, веднъж – режи.“ И сме напълно съгласни с това. При всяко задание отделяме 1/3 от времето за проектиране, дискутиране, обсъждане и обмисляне на проекта. Да, ще кажете, че шнекът е шнек и самото съоръжение не търпи много промени. Обаче детайлите са черешката на тортата. Ако не се обърне внимание на конструктивните особености и се подходи самонадеяно или прибързано, то после това се отразява и на следващите етапи.

Производство на шнека

Изработка – еми лесно е, когато нещата са уточнени в началото. Всеки колега е наясно каква е неговата задача. Това създава както свобода на действие, така и няма „изненади“ на финалната права. И целият екип вярва, че правилното планиране си води и до бърз и ефективен завършек на задачата.

Доставка на съоръжението

И остава доставката – да, когато предните етапи са свършени навреме, то и пристигането на шнека на новото му работно място няма как да бъде забавено.

Въпреки това, трябва да се отчетат и други фактори, от които не винаги всичко зависи от правилното планиране. Все пак се работи с доставчици и странични фактори като празници, официални почивни дни, забавяния при доставчици, лоши метереологични условия и други могат да повлият на крайния срок. Но голяма част от тези фактори също могат да бъдат планирани и умело избегнати 😉

Разкажете ни за вашето увеличение на производството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *